Besparen op je alles-in-1 abonnement

Geschreven op
Deel dit bericht:

Heb jij ook een alles-in-1 abonnement waarin internet, tv en telefonie zit inbegrepen? Wellicht al jaren geleden afgesloten en daarna nooit meer ernaar gekeken. Doe dat wel, want hoe vaak gebruik je vaste telefonie of tv nog? Dit kan bij Ziggo al ruim 10 euro per maand schelen waardoor je iedere maand geld kunt besparen.

Om dat voorbeeld verder uit te leggen: Ziggo levert altijd een tv signaal als je internet afsluit. Dit is noodzakelijk omdat internet via het tv-signaal wordt geleverd. Dat betekent dus dat je bij een internet abonnement altijd kabel-tv krijgt. Kabel-tv kun je kijken op je tv door de coax kabel in je tv te prikken.

Om dat nog interessanter te maken hebben we de volgende tip: gebruik de Ziggo Go app om tv te kijken. Die biedt ook de mogelijkheid tot terugkijken van programma’s, tot 7 dagen. Dit kan op een tv met Android, casten via bijvoorbeeld een Chromecast of een streaming device zoals de Nvidia Shield of Apple TV die geleverd wordt inclusief afstandbediening. Zoals de NVidia Shield & Apple TV zijn enorm snel en krijgen hoge beoordelingen bij diverse reviews. Op beide kun je de Ziggo Go app direct installeren om tv te kijken. Als je wilt besparen op je alles-in-1 abonnement kun je dus de onderstaande stappen ondernemen. Besparen op je maandelijkse kosten kan helpen om extra af te lossen. We hebben een interessant artikel geschreven over hoe je extra af kunt lossen op je hypotheek om een hypotheekvrij leven te krijgen, zodat je eerder met pensioen kunt of gewoon meer te besteden hebt aan leuke dingen.

  • Opzeggen vaste telefoon: Het loont om je vaste telefoon abonnement op te zeggen als je dit niet gebruikt. Bespaart je 1 euro per maand.
  • Zeg je digitale tv abonnement op als je maar sporadisch tv kijkt en voldoende hebt aan het gebruik van de Ziggo Go app. Daar heb je vrijwel alle tv zenders beschikbaar inclusief de optie om programma’s terug te kijken. Geen noodzaak dus om daar apart voor te betalen.
  • Wil je niet casten maar tv kijken via een afstandsbediening? Met de diverse mediaplayers (bijv. Apple TV of Chromecast) kun je de Ziggo Go app direct installeren en bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening. Het wordt daarmee ook nog makkelijker, want je hebt een kastje en afstandsbediening minder. Handig toch? Dit bespaart je ongeveer 10 euro per maand, waardoor je een mediaplayer snel hebt terugverdiend.

Vergelijk alles-in-1 abonnementen

Vergelijk ook periodiek, bijvoorbeeld ieder jaar, je alles-in-1 abonnement met andere aanbieders voor jouw adres. Niet alleen kan dit vaak goedkoper, maar door over te stappen kun je vaak gebruik maken van kortingen voor nieuwe klanten. Vooral als het verschil in internetsnelheid op jouw adres niet heel groot is tussen leveranciers (kabel vs dsl vs glasvezel), kun je vrij eenvoudig overstappen zonder dat dit een grote invloed gaat hebben op je internetsnelheid.

Nog een extra tip: door over te stappen van alles-in-1 provider kreeg ik van de oude provider een telefoontje met de vraag waarom ik over wilde stappen. Na de uitleg dat het goedkoper was bij de concurrent en er verder niet veel verschil was in o.a. de internetsnelheid kreeg ik een nieuw scherp aanbod om toch klant te blijven.

Dit lukt overigens niet altijd, maar daarom adviseer ik ook om altijd telefonisch je abonnement op te zeggen. Waarom? Omdat je dan mogelijk een nieuw scherp aanbod krijgt zodat je klant blijft. Eenzelfde is mij ook gelukt bij het afsluiten van een sim-only abonnement.

Kortom, het loont om je abonnementen en dus ook het alles-in-1 abonnement te vergelijken met andere aanbieders om zo geld besparen.